Sep 052013
 

nermina_lukac2

Nermina Lukač, som spelar huvudrollen, har vunnit flera priser utomlands och blev utvald till Rising Star på Stockholms filmfestival och Shooting Star på filmfestivalen i Berlin i februari i år.

foto: TriArt Film

Äta Sova Dö blir alltså  Sveriges bidrag till Oscargalan. Tror få kan protestera emot den utmärkelsen. Utmanarna måste främst ha varit Call Girl, Känn ingen sorg och Monica Z känner jag instinktivt. Det finns stora förhoppningar att Garbiela Pichlers långfilmsdebut skall räcka hela vägen och bli en av de fem som slutgiltigt nomineras till bästa icke-engelskspråkiga film på Oscargalan. På senaste Guldbaggegalan vann filmen Guldbaggar för bästa film, bästa regi, bästa manus och bästa skådespelerska i huvudroll. Vad tror ni själva? Kan den räcka hela vägen nu när Almodovar inte levererade något mästerverk enligt de flesta kritikerna. Har vi chansen att vinna hem ännu en statyett till Sverige?

”Väldigt, väldigt roligt! Tack till alla som arbetat med ÄTA SOVA DÖ och medverkat till det här fantastiska beskedet. Vi har gjort en film som berör och som gör skillnad. Det är en härlig känsla!” säger regissör Gabriela Pichler och producent China Åhlander om beskedet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: