Okt 052012
 

Foto: TV6/Anton Östlund

Tv6 brukar väl inte ha så mycket på tablån som är värt att hänga i granen… Men den 10e oktober är det premiär för Ink Master Sverige – en tatueringstävling där 12 tatuerare från  hela Sverige utsätts för olika utmaningar varje vecka.

I Ink Master Sverige krävs mer än att krafsa ner ett kinestecken i någons svank. Det krävs skicklighet, artisteri, hårt svettigt arbete och fokus.
Att märka sin kropp för livet har som bekant blivit riktigt populärt. Åtminstone hälften av pensionärerna de femtio sista åren av detta sekel kommer att sitta och dra i skinnet för att försöka få ihop de gamla gaddarna som säckat ihop på gamla dar. Jag lovar.

Men så gäller det att välja rätt tatuerare också, det kan bli allt ifrån en tatuerare för livet till en torterande kluddnisse som ger dig ett ”tramp stamp” för livet… . I Ink Master Sverige ställer de gräddan av Sveriges mest talangfulla och lovande bläckkonstnärer mot varandra. I tio avsnitt ställs deltagarna inför allt svårare utmaningar tills alla utom en packat ner sin tatueringsmaskin och kastats ut.

Programledare är Julia Frej – ena halvan av humormusikduon ”Kakan och Julia” på SVT.

I juryn ser vi Jens Bergström som är ordförande i SRT (Sveriges Registrerade Tatuerare) och har två gånger utnämnts till ”Tattoist of the year”. 
Heidi Hay är vice ordförande i SRT och driver studion Heidi Hay Tattoo i Göteborg, och utsågs även till Europas bästa kvinnliga tatuerare 2011. 
Theo Jak är från Kalifornien och har jobbat över hela världen under sin 25-åriga karriär. Theo driver sedan åtta år tillbaka Infamous Studio i Stockholm.

Premiär på TV6 onsdagen den 10 oktober kl. 22.00. Läs mer om programmet här.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: