Maj 042012
 

Foto: David Russell/Lifetime Television.

Project Runway är ett av mina absoluta ”favoritrealityprogram”, jag får både drama och en stor dos mode (oftast). Just nu väntar jag spänt på den tionde säsongen av programmet som ska dyka upp någon gång i sommar. Men så länge kan vi hållas med ”Project Runway – All Stars” som börjar sändas på trean den 22 maj. Det är mycket ”All Stars” nu – så ni borde förstå konceptet vid det här laget.
Efter nio säsonger så är det dags att att samla de stora favoriterna för en sista fajt på catwalken. Några av de oförglömliga ”PJ”-deltagare som är ute efter revansch är Austin Scarlett från första säsongen, Sweet P och Rami Kashou (4:e), jobbiga och uppkäftiga Kenley Collins (5:e), Gordana Gehlhausen (6:e), April, Michael Costello och Mondo från den åttonde med flera.

Annorlunda mot det ”vanliga” Project Runway är att det är andra domare, Heidi, Kors och Nina Garcia är utbytta mot supermodellen Angela Lindvall, Isaac Mizrahi och Georgina Chapman (Marchesa). Mysfarbrorn Tim Gunn är utbytt mot Marie Claires chefsredaktör Joanna Coles som får agera mentor denna säsong.

Project Runway – All Stars har premiär på TV3 den 22 maj klockan 21.00.


En nyhet som  borde ha nått de allra flesta nu är ju att TV3 tänker satsa på en svensk version av Project Runway. Det är dock inte så mycket som är klart i nuläget – såsom programledare och domare, men de förlitar sig på att Sverige är fyllt av talangfulla designers – och det tvivlar jag inte en sekund på. Fast jag vettefasiken alltså, hur en svensk version av PJ skulle se ut. Top Model Sverige var ju sisådär… När Sverige ska ge sig på något amerikanskt så blir det oftast platt och tråkigt. Vi får helt enkelt vänta till hösten och se om den svenska versionen är något att hänga i granen – förhoppningsvis får jag ta upp mina ord!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: