Apr 072012
 
Foto: Fremantle/TV4

Foto: Fremantle/TV4

 

Som sagt så är jag ju nästintill besatt av program om det paranormala och ockulta. Serier som Paranormal State, Ghost Hunters och Ghost Adventures har jag plöjt igenom på kort tid. Jag tror så klart på att det finns andar, men en del av det som sänds kan man ju ifrågasätta ibland. Fast samtidigt så är det ju så otroligt spännande!

Just nu följer jag ”Ghost Adventures” slaviskt. En dokuserie där tre killar från Las Vegas med muskelknippet Zak (utan C) Bagans i spetsen besöker Amerikas mest hemsökta ställen såsom gamla mentalsjukhus, gruvor, hotell o.s.v. Det som skiljer ”GAC” (som de även kallas) från exempelvis Ghost Hunters (det mest kända spökjägarprogrammet) är att de lägger in fiktiva filmklipp i serien samtidigt som de berättar om de olika händelserna som gjort att det ”spökar” på stället innan de börjar undersöka. Dessutom så gillar de att klä ut sig till den tidsperiod som andarna misstänks komma ifrån. T.e.x. så klär de ut sig till soldater då de besöker gamla slagfält.
En annan grej som skiljer dem ifrån ”Ghost Hunters” är att de tar större risker och tillåter sig att provocera andarna. Man kan även mitt i spänningen brista ut i gapskratt då en av dem, Aaron Goodwin lägger till sin humoristiska sida – eller när Zak och Nick stänger in honom för att undersöka alldeles själv på de mest läskiga platser.

Just nu visas den sjätte säsongen på den amerikanska TV-kanalen Travel Channel men här i Sverige har Ghost Adventures översatts till den fåniga titeln ”Andar, finns dom?” och visas på TV4 Fakta. Den tredje säsongen börjar sändas den 20 april klockan 21.00. Nämnda ”Ghost Hunters” visas även på TV4 Fakta – fast på den lite mer obekväma tiden 03.00 på fredagar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: